Selecteer een pagina

 GRAFISCH

LOGO JUFFROUW TAAL

Voor Lian De Snoo – van Zon mocht ik het logo ontwerpen voor haar bedrijf Juffrouw Taal: Lian ondersteunt andere ondernemers in hun ’taalvaardigheid’.

We startten onze samenwerking met een dobbelspel: ik liet Lian dobbelen met de 9 dobbelstenen uit mijn Rory’s Story Cubes en liet haar bij elke gedobbelde afbeelding een kernwoord of uitleg geven die betrekking had op haar bedrijf. Op die manier had ik al snel een goed beeld van wie Juffrouw Taal is en wat Lian belangrijk vindt binnen haar bedrijf. De blog die ik hierover schreef, vind je hier.

Door deze tekstuele/woordelijke omschrijvingen te combineren met een visuele verbeelding van Lian haar wensen in een moodboard (zie tweede slide), kreeg ik een goed beeld van de weg die ik in moest slaan voor het logo ontwerp. Aanvullend op bovenstaand, gaf Lian namelijk aan gek te zijn op roze en dat graag te willen combineren met ‘klassiek, stevig en zakelijk donkerblauw’. Bovendien concludeerden we samen dat Lian haar werk als een ‘ambacht’ ziet en graag wil dat haar opdrachtgevers dat ook zo zien. Het uiteindelijke logo vormt dan ook een combinatie tussen ‘ambachtelijke kapitalen’/letters met schreef in het donkerblauw en strakke, rechtlijnige schreefloze letters in het roze. De vulpen staat symbool voor de kennis en kunde die Juffrouw Taal graag overdraagt. 

Tot slot: als vormgever kun je af en toe ook nog eens dankbaar gebruik maken van ’toevalligheden’: als je de letter T in tweeën splitst, hou je uiteraard twee vormen over die toch behoorlijk in de buurt komen van wat wij kennen als een L… Mooie verwijzing weer naar de naam van de eigenaresse, toch? 😉

DETAILS

Opdrachtomschrijving
Logo ontwerp 

Opdrachtgever
Lian de Snoo – van Zon, Juffrouw Taal

Jaar
2021

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen

M +316 44 12 11 10

Mailen mag ook!

KVK 62896474
BTW NL002232336B77

algemene voorwaarden

privacyverklaring

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen 

M +316 44 12 11 10
Liever mailen?  

KVK 62896474
BTW NL002232336B77 

algemene voorwaarden 

privacyverklaring