Selecteer een pagina

 GRAFISCH

LOGO INGE VAN BERLO

Inge van Berlo is pedagoog en 11 jaar actief als stress- en burn-outcoach. Ze helpt particulieren en bedrijven (zorg, onderwijs, IT) met hun hulpvraag. Tot op heden deed zij dat onder de naam Talkative Coaching & Advies, maar ze besloot vrij recent dat ze onder haar eigen naam verder wilde ondernemen. Haar dienstenpakket is uitgebreid: naast het mentale stuk wat ze behandelt door coaching, helpt ze ook mensen met lichamelijke klachten. Ze is shiatsu masseur (Japanse drukpunten massage) en volgt de 3-jarige opleiding tot therapeut. Daar hoort uiteraard een nieuw logo bij!

Uit haar inspiratiemateriaal kwamen een aantal zaken duidelijk naar voren: de kleuren geel, zwart en wit, een eenvoudig, strak maar ook sierlijk beeld en wellicht iets met de initialen IB. Je vindt het moodboard wat ik maakte in de derde slide hierboven. Uiteindelijk rolde dit logo er in een tweetal varianten uit: de vierkante variant voor de zakelijke markt, de ronde variant voor de particuliere markt.

Het puntje op de i staat voor de gelijknamige uitdrukking: Inge geeft net dat beetje extra om haar klanten te helpen, zet graag het puntje op de i voor haar klanten. Bovendien is dit puntje meer vormgegeven als een komma, wat suggereert dat het ‘een verhaal in wording is’. Inge is die komma in trajecten met klanten, ofwel de verbindende factor tussen het punt waar de klant nu is en het punt waar de klant naartoe wil. De schrijfletter i begint dan ook bewust laag in het totale beeld, de b eindigt hoog: Inge werkt van een ‘dieptepunt’ naar een ‘hoogtepunt’: ze laat haar klanten groeien. Bovendien eindigen de letters buiten het ‘gevulde kleurvlak’: Inge werkt met haar klanten van binnen naar buiten, zoekt samen met hen grenzen op en verlegt die.

  DETAILS

  Opdrachtomschrijving
  Logo ontwerp 

  Opdrachtgever
  Inge van Berlo

  Jaar
  2021

  Designstudijo
  Imke Jacobs Ontwerp
  Samuel de Marezhof 33
  3953 CH Maarsbergen

  M +316 44 12 11 10

  Mailen mag ook!

  KVK 62896474
  BTW NL002232336B77

  algemene voorwaarden

  privacyverklaring

  Designstudijo
  Imke Jacobs Ontwerp
  Samuel de Marezhof 33
  3953 CH Maarsbergen 

  M +316 44 12 11 10
  Liever mailen?  

  KVK 62896474
  BTW NL002232336B77 

  algemene voorwaarden 

  privacyverklaring