Selecteer een pagina

 GRAFISCH

LOGO HOLISTISCHE PRAKTIJK ZACHTE KRACHT

Muriël Ligtenberg volgde de afgelopen jaren een opleiding tot Holistisch therapeut. Ze wil nu onder de naam ‘Holistische Praktijk Zachte Kracht’ haar werk gaan uitvoeren en benaderde mij voor het maken van een logo ontwerp. 

Muriël had al redelijk duidelijk voor ogen wat ze met haar logo wilde. Voor haar stond vast dat er een lotus in terug moest komen; deze prachtige bloem groeit vanuit de modder. Ofwel: hoe naar, vervelend of smerig de basis ook lijkt te zijn, er is altijd potentie om te groeien en bloeien. Bovendien gaf ze aan dat de lotus voor haar de groei symboliseert die zij tijdens haar opleiding heeft doorgemaakt. 

Het kleine bloemetje wat centraal in het logo is verwerkt, verwijst naar het overleden dochtertje Lauren van Muriël en haar partner. Zij is een van de belangrijkste redenen geweest waarom Muriël überhaupt in dit vak terecht is gekomen; vandaar ook de centrale positie in het logo. Letterlijk deze vorm van dit bloemetje staat op het gedenkplaatje van Lauren.

De 5 bladeren van de lotusbloem heb ik opgesplitst in 3 delen, waarbij de bladeren om het bloemetje heen samen een hart vormen.

De cirkel om het geheel heen staat voor oneindigheid en de talloze cycli die we in ons leven meemaken: seizoenen, dag/nacht, de maancyclus enzovoorts.

Muriël gaf aan dat ze blauw/groen, oranje, roze en geel graag terug zou willen zien in het logo. 
Samen met Muriël kozen we de kleuren uit: er zijn natuurlijk legio kleurtinten en -nuances per kleur, dus vroeg ik Muriël uit een aantal kleurenschema’s de kleuren uit te zoeken die het dichtst bij haar voorkeuren in de buurt kwamen. Daaruit kwamen deze pasteltinten naar voren. 

Op verzoek van Muriël ontwierp ik twee logo’s: 1 vierkante en 1 langgerekte. Op deze manier gaat de herkenbaarheid van het logo niet verloren, maar kan ze de logo’s naar wens voor verschillende doeleinden gebruiken. 

 

  DETAILS

  Opdrachtomschrijving
  Logo ontwerp 

  Opdrachtgever
  Holistische Praktijk Zachte Kracht, Muriël Ligtenberg

  Jaar
  2021

  Designstudijo
  Imke Jacobs Ontwerp
  Samuel de Marezhof 33
  3953 CH Maarsbergen

  M +316 44 12 11 10

  Mailen mag ook!

  KVK 62896474
  BTW NL002232336B77

  algemene voorwaarden

  privacyverklaring

  Designstudijo
  Imke Jacobs Ontwerp
  Samuel de Marezhof 33
  3953 CH Maarsbergen 

  M +316 44 12 11 10
  Liever mailen?  

  KVK 62896474
  BTW NL002232336B77 

  algemene voorwaarden 

  privacyverklaring