Selecteer een pagina

 GRAFISCH

LOGO BRAINPORT ICU R&D EINDHOVEN

In maart 2022 werd ik gebeld door een onbekend nummer; die neem ik eigenlijk altijd wel op, want wie weet is het een potentiële nieuwe opdrachtgever…! En jawel hoor, via via had Ashley de Bie Dekker mijn naam aangeraden gekregen in zijn zoektocht naar een logo ontwerper.
 
Ashley werkt als Intensivist in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Het speerpunt van dit ziekenhuis en de Intensive Care (IC) is ‘vooruitstrevend in innovatie’, waarvoor Ashley en zijn 14 collega’s de stichting Brainport ICU R&D hebben opgericht om wetenschap en innovatie te professionaliseren. Samen met hun partners, waaronder de TuE, Games for Health en eMTIC, richten ze zich onder andere op slimme monitoring van hart en longen door middel van artificiële intelligentie, maar ook op de zorg voor de patiënt na de IC. Deze zorg en focus op innovatie moesten terug komen in het logo.
 
Het logo voor Brainport ICU R&D mocht een eigen visuele identiteit krijgen, maar de wens bestond dus ook een bepaalde herkenbaarheid van zowel het logo van het Catharina Ziekenhuis als Brainport Eindhoven terug te laten komen. Die herkenbaarheid hebben we vooral in het kleurgebruik gezocht. Bovendien is een afgeleide van het persoonsicoontje uit het logo van het Catharina Ziekenhuis in dit logo gebruikt.
 
Het logo bestaat verder uit een kruis, wat uiteraard refereert naar zorg, evenals de ‘wave’ die (hartslag)monitoring indiceert. Het kruis bestaat uit rood/witte vlakken, die verwijzen naar de Brabantse vlag. De overgang van rode vlakken naar rode lijnen met uitlopers in cirkeltjes, staat voor een samenspel tussen mens en techniek & data, research & development.
 
Ook hier bestond de vraag weer zowel een horizontaal/langwerpig logo, een vierkant/compact logo en een los beeldmerk te creëren. Zo gezegd, zo gedaan!

 

  DETAILS

  Opdrachtomschrijving
  Logo 

  Opdrachtgever
  Brainport ICU R&D Eindhoven, Ashley de Bie Dekker

  Jaar
  2022

  Designstudijo
  Imke Jacobs Ontwerp
  Samuel de Marezhof 33
  3953 CH Maarsbergen

  M +316 44 12 11 10

  Mailen mag ook!

  KVK 62896474
  BTW NL002232336B77

  algemene voorwaarden

  privacyverklaring

  Designstudijo
  Imke Jacobs Ontwerp
  Samuel de Marezhof 33
  3953 CH Maarsbergen 

  M +316 44 12 11 10
  Liever mailen?  

  KVK 62896474
  BTW NL002232336B77 

  algemene voorwaarden 

  privacyverklaring