Selecteer een pagina

 GRAFISCH

LOGO AMBER ZORGT LIMBURG

Op Facebook plaatste Amber Korsten begin 2021 een oproep: ze was op zoek naar iemand die een logo voor haar kon maken. Door verschillende personen werd ik getagd en op basis van dat enthousiasme besloot Amber me een berichtje te sturen. Dank nog allemaal voor jullie aanbevelingen!

Na een kennismakingsgesprek, waarin ik Ambers wensen inventariseerde, ging Amber aan de slag met haar huiswerk: ze stuurde me verschillende afbeeldingen toe die de gewenste uitstraling voor haar samenvatten. Kernwoorden die hierin naar voren kwamen: liefde voor het werk, een hartvorm, rozetinten, zorg, blijven leren/nieuwe kansen, rust en goede communicatie. Ik ging aan de slag!

Waar ik normaal gesproken 3 tot 5 concepten lever (waaraan we gaandeweg nog kunnen sleutelen), liep dat bij Amber anders. Nadat ik mijn eerste idee had uitgewerkt, was ik zelf zo enthousiast, dat ieder ander idee in het niet viel bij dat eerste ontwerp. Ik besloot Amber mee te nemen in mijn gedachtegang en dit logo alvast te laten zien: schot in de roos! Amber bleek net zo enthousiast als ik.

De samenvatting van het logo:

  • AZL staat uiteraard voor ‘Amber Zorgt Limburg’.
  • De kleuren had Amber grotendeels al gezien in het moodboard (zie tweede slide). Ik gebruikte 1 kleur roze extra om alle elementen een aparte kleur te kunnen geven.
  • De verschillende kleuren roze wekken voor mij ook de suggestie van huidtinten/-kleuren; de diversiteit aan cliënten is groot en Amber staat voor iedereen klaar. 
  • De ‘brei van lijnen’ staat voor de vele communicatielijntjes die Amber heeft; intern (in het hart) met families van cliënten, maar ook extern (de uitlopers van de letters buiten het hart) met andere zorgpartijen en -collega’s. Samenwerking is daarin belangrijk.
  • Bovendien kunnen die lijntjes buiten het hart gezien worden als Ambers ’tentakels’: ze wil niet alleen maar met zichzelf en haar bedrijf bezig te zijn, maar ook weten wat er buiten haar bedrijf om gebeurt in de branche en bij te blijven leren.
  • Rechts onderin vormen de letters samen weer een kruis, wat refereert naar de zorg.
  • Hoeveel er ook uit te leggen valt aan het logo, het geheel straalt toch rust uit. 

DETAILS

Opdrachtomschrijving
Logo ontwerp 

Opdrachtgever
Amber Zorgt Limburg, Amber Korsten

Jaar
2021

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen

M +316 44 12 11 10

Mailen mag ook!

KVK 62896474
BTW NL002232336B77

algemene voorwaarden

privacyverklaring

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen 

M +316 44 12 11 10
Liever mailen?  

KVK 62896474
BTW NL002232336B77 

algemene voorwaarden 

privacyverklaring