Selecteer een pagina

 GRAFISCH

HUISSTIJLDRAGERS SCALABOR

Sinds medio 2022 mag ik voor Scalabor diverse ontwerpklussen verrichten. Scalabor is hét arbeids-sociaal ontwikkelbedrijf van Midden-Gelderland: zij helpen mensen die ondersteuning nodig hebben bij het krijgen en behouden van een plek op de arbeidsmarkt. Denk aan mensen die vallen onder de Participatiewet of mensen die cliënt zijn van het UWV. Om bovenstaand doel te behalen, worden er tal van projecten opgezet.

• Een van die projecten is de Digitale Werkplaats: hier worden werkzoekenden begeleid bij zaken als het schrijven van een motivatiebrief, het opstellen van een CV, het wegwijs worden in de digitale wereld of het zoeken van vacatures. De opdracht voor mij was een logo te ontwerpen voor de Digitale werkplaats, dat aansloot op de reeds bestaande huisstijl van Scalabor. De kenmerkende kleuren groen en paars en de ‘handjes’ uit het logo van Scalabor mochten hierin terugkomen, evenals een verwijzing naar het ‘digitale’ aspect. 

• Als geschenk voor alle medewerkers werden er tijdens de zomerbarbecue van Scalabor bidons en Sportkaarten uitgedeeld: elke medewerker krijgt de mogelijkheid op een laagdrempelige manier kennis te maken met sport en beweging in de omgeving, door middel van de zogenaamde Sportkaart. Met het logo van de Sportkaart en de huisstijlelementen van Scalabor mocht ik een ontwerp maken voor de bidons en ontwierp ik een A5-formaat flyer die het aanbod van de Sportkaart verduidelijkt.

• Scalabor groeit en daarmee gaan veranderingen gepaard. De bestaande panden waarin Scalabor gehuisvest is in Arnhem, zullen grotendeels gesloopt en vervangen – maar ook deels gemoderniseerd – worden. Om werknemers op de hoogte te stellen van de werkzaamheden rondom deze verbouwing, werd mij gevraagd een aantal iconen te ontwerpen, die in 1 oogopslag zouden verduidelijken om welk nieuws of welke fase omtrent de verbouwing er wat te melden zou zijn. Denk aan thema’s als ’nieuws’, ‘bouwen’, ’slopen’, ‘let op, gevaar!’ en ‘verhuizen’.

 

 

DETAILS

Opdrachtomschrijving
Huisstijldragers 

Opdrachtgever
Scalabor

Jaar
2022

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen

M +316 44 12 11 10

Mailen mag ook!

KVK 62896474
BTW NL002232336B77

algemene voorwaarden

privacyverklaring

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen 

M +316 44 12 11 10
Liever mailen?  

KVK 62896474
BTW NL002232336B77 

algemene voorwaarden 

privacyverklaring