Selecteer een pagina

 GRAFISCH

HUISSTIJL UPGRADE COOPERATIE BOER & ZORG

In 2019 werd ik benaderd door Tosca van den Heuvel, projectmanager bij Outsite4u. Outsite4u ontwerpt en maakt websites voor klanten in AFAS, dat moderne bedrijfssoftware ontwikkelt om bedrijven en organisaties te automatiseren uit alle branches.

Tosca was al enige tijd in gesprek met Coöperatie Boer & Zorg: een samenwerkingsverband van kleinschalige zorgondernemers in de provincies Utrecht, Gelderland, Overijssel en Flevoland.
Zij hebben hun krachten gebundeld om samen sterker te staan in de zorgsector.

Boer & Zorg wilde graag haar huidige website vernieuwen en deze koppelen aan AFAS, waar de organisatie al een tijd mee werkt. Ik werd ingeschakeld om een ontwerp te maken voor deze website, afgaande op de bestaande huisstijl. Naar aanleiding van een moodboard met ideeën heb ik toen voor alle basispagina’s een ontwerp uitgewerkt, wat Outsite4u vervolgens in de mogelijkheden van AFAS heeft gebouwd.

Op de eerste afbeelding is links te zien hoe de homepage van de voormalige website eruit zag: flink wat meer kleur nu he?

LOGO UPGRADE & ONTWERP ICONEN
In 2020 werd ik opnieuw benaderd met de vraag het bestaande logo een upgrade te geven. De herkenbaarheid van het huidige logo mocht niet verloren gaan, maar een toevoeging van bijvoorbeeld een nieuwe slogan of het verwerken van de 4 nieuwe ledenprofielen in vorm of kleur was wel gewenst.

Uiteindelijk werd ervoor gekozen de slogan ‘CBZ, natuurlijk betrokken’ toe te voegen aan het logo en de verbeelding van de profielen in 4 losse iconen te verwerken.

De iconen van de 4 profielen staan voor:
• de participatieboerderij (op een werkend landbouwbedrijf)
• de zorgboerderij
• de zorglocatie in de samenleving
• vertrouwde aanwezigheid (met accent op behandeling en begeleiding in samenwerking met de locatiegebonden leden).

De kleuren zijn uiteraard afgeleiden van het logo, waarbij ik een lichtere groentint en oranje heb toegevoegd aan het kleurenpalet.

ONTWERP FLYER
Naar aanleiding van deze huisstijlupdate, mocht ook de bestaande flyer onder handen genomen worden. Naast de tekstuele wijzigingen die doorgevoerd zijn, past de flyer nu beter bij de vernieuwde, frisse en lichte huisstijl, waarin de ronde vormen van de website en de profieliconen ook terug te zien zijn.

DETAILS

Opdrachtomschrijving
Website ontwerp

Opdrachtgever
Outsite4u, Coöperatie Boer & Zorg

Jaar
2019, 2020

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen

M +316 44 12 11 10

Mailen mag ook!

KVK 62896474
BTW NL002232336B77

algemene voorwaarden

privacyverklaring

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen 

M +316 44 12 11 10
Liever mailen?  

KVK 62896474
BTW NL002232336B77 

algemene voorwaarden 

privacyverklaring