Selecteer een pagina

 GRAFISCH

HUISSTIJL TAO PRAKTIJK

Leon Oosterbosch (lichaamswerk, evolutiepsychologie en shiatsu) en Marita van Hees (homeopathie) hadden tot op heden beiden een eigen praktijk. Sinds kort hebben zij hun krachten gebundeld in een gezamenlijke praktijk, genaamd TAO praktijk. Zij vroegen mij een logo te ontwerpen.

Ik haalde zowel uit het kennismakingsgesprek als uit het aangeleverde beeldende ‘huiswerk’ van Leon en Marita een aantal belangrijke uitgangspunten, die als volgt vertaald zijn in het logo:

1. Spiraal
Staat voor begeleiding van begin tot eind, beweging/dynamiek, van binnen naar buiten werken en andersom, verschillende lagen doorgronden (ook op spiritueel niveau). Bovendien bestaat de kern van het logo uit twee in elkaar grijpende spiralen, die enerzijds staan voor de nauwe samenwerking tussen Leon en Marita, anderzijds voor het samenspel tussen de praktijk en de cliënt.

2. Natuur
TAO betekent ‘de weg’ en staat voor ‘meegaan op de stroom/in de natuurlijke flow van het leven’. Bovendien wordt er in de praktijk veelal met natuurlijke producten gewerkt. Dit is zichtbaar geworden in het logo in de vorm van bladeren, druppels en de abstracte ‘bloemvorm’ van het geheel.

3. Harmonie/balans
Door een (semi-)symmetrisch/gespiegeld logo te maken, voelt het geheel heel harmonisch aan.

4. Groei
De groei is met name terug te zien in het kleurgebruik, waarbij de donkere kleur groen overloopt in lichter groen en zelfs in de bloeiende kleuren roze en rood.

Dit logo is een mooi voorbeeld van een nauwe samenwerking met Leon en Marita: vanuit het basisconcept wat ik maakte, kregen Leon en Marita weer nieuwe, aanvullende ideeën. Samen kwamen we uiteindelijk tot dit eindresultaat!

Folderontwerp
Nadat ik het logo had opgeleverd, kreeg ik ook de vraag van Leon en Marita om een folder te ontwerpen, die zowel nieuwe als bestaande (Nederlandse en Duitse) cliënten meer informatie zou verschaffen over de samenvoeging van beide individuele praktijken naar deze gezamenlijke TAO praktijk. We besloten te kiezen voor een zogenaamde ‘zigzagvouw’: aan beide zijdes van de folder is de cover in het Duits en Nederlands te zien en wanneer je de folder dan openvouwt, kun je in dezelfde taal de inhoud doornemen. 

DETAILS

Opdrachtomschrijving
Logo, folder en visitekaartjes ontwerpen TAO praktijk

Opdrachtgever
Leon Oosterbosch en Marita van Hees,
TAO praktijk

Jaar
2021

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen

M +316 44 12 11 10

Mailen mag ook!

KVK 62896474
BTW NL002232336B77

algemene voorwaarden

privacyverklaring

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen 

M +316 44 12 11 10
Liever mailen?  

KVK 62896474
BTW NL002232336B77 

algemene voorwaarden 

privacyverklaring