Selecteer een pagina

 INTERIEUR

MONDELING INTERIEURADVIES MAARSBERGEN

Begin 2019 werd ik door een stel uit Maarsbergen benaderd met de vraag eens langs te komen voor een mondeling interieuradvies.

Het stel wilde graag de toenmalige keuken gaan vervangen, maar twijfelde over de opstelling en het kleur- en materiaalgebruik. De rode eetkamerstoelen, de eettafel en de gekleurde spotjes waren op dat moment al uitgezocht of aanwezig.

Ik opperde een aantal ideeën en gaf toelichting op de kenmerken van de verschillende kleur- en materiaalopties. Bovendien gaf ik aan dat de verbinding tussen de keuken (aan de achterkant van het huis) en de zithoek (aan de voorkant van het huis) benadrukt kon worden door slimme ontwerpkeuzes te maken.

1. Het keukenblok tegen de wand komt wat meer de ‘open ruimte’ in en eindigt niet gelijk op het punt waar de muur de hoek om gaat.

2. Het stel heeft een tweetal meubels in hetzelfde materiaal op maat laten maken. Een smalle, deels open kast is direct tegen de keuken aan geplaatst, waardoor er een doorkijk ontstaat naar de rest van de ruimte. De andere kast staat tegen de lange muur, die alle functies in deze open ruimte met elkaar verbindt.

3. Tot slot is er in het kleurgebruik rekening gehouden met de wens meer verbinding te creëren. Omdat in huis al meer rode elementen aanwezig waren en het stel aangaf de warmte van deze kleur prettig te vinden, werd gekozen voor de kleur rood. In de keuken zijn zowel de achterwand van het gedeelte tegen de muur als een verticale baan in het verlengde van het kookeiland rood geschilderd. Diezelfde kleur rood komt terug aan de binnenkanten van de maatwerk kasten.

Na mijn mondelinge advies zijn mijn opdrachtgevers dus zelf met de tips aan de slag gegaan en is dit het eindresultaat geworden!  

 

DETAILS

Opdrachtomschrijving
Mondeling kleur-, materiaal- en indelingsadvies keuken

Opdrachtgever
Familie Dröge

Jaar
2019

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen

M +316 44 12 11 10

Mailen mag ook!

KVK 62896474
BTW NL002232336B77

algemene voorwaarden

privacyverklaring

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen 

M +316 44 12 11 10
Liever mailen?  

KVK 62896474
BTW NL002232336B77 

algemene voorwaarden 

privacyverklaring