Selecteer een pagina

ZZP: OLEE OF ONEE?

door | aug 13, 2019

| In het bijzonder gericht aan andere ZZP’ers | 

Dagelijks zit ik in mijn upje uren achter de pc. Ik zzp achter mijn pc. OLEE! Het doel is uiteraard: productie. Ontwerpen maken. Uren schrijven. Blije klanten. Money in m’n zakkeee! Helaas kom ik er regelmatig aan het einde van de dag achter dat de tijd voorbij is gevlogen met het doorspitten van Facebook, LinkedIn en Instagram. He jakkes, weer niet zoveel gedaan gekregen als gepland.

Ken jij ze? Die dagen dat het ‘gewoon even niet wil’? Natuurlijk ken je ze, je bent een mens. Deel je ze ook? Die dagen dat het ‘gewoon even niet wil’? Natuurlijk deel je ze niet, dat doet geen mens!

Vroeger vertelde je op verjaardagen enthousiast over die nieuwe baan of verre reis. Je stuurde een kaartje om de nieuwe telg in je gezin vol trots aan de wereld te laten zien. Nowadays deel je alles waar je trots op of enthousiast over bent stante pede op social media. Geen nieuwe verhalen op verjaardagen en geen kaartjes meer op de post.

Één ding is er niet veranderd: je deelt alleen de beste versie van jezelf. Je kwam natuurlijk niet op een feestje om te vertellen dat je een enorme baaldag had gehad; weg sfeer. Je stuurde geen kaartje naar je vrienden en familie om te laten weten dat je al een maand geen nieuwe klant binnen had weten te halen; weg aanzien. Dus nee, ook op social media vertel je niets negatiefs.

Toch is het delen van al die tekortkomingen, onzekerheden, baaldagen, bad hair days en twijfels één groot feest. Feest? Ja; een feest van herkenning.

Als ik mijn tijd zit te ‘verdoen’ op social media, kom ik steeds vaker artikelen tegen waarin mensen zich kwetsbaar op durven te stellen.
– Cedric schrijft op LinkedIn over zijn flutdag: “Ik heb mezelf verplicht om er toch een nuttige dag van te maken, maar m’n social feeds en m’n spelletje Mario Run winnen het voorlopig (het is nu 14:21uur) van me.” {Hmm, interessant: hier kwam Rollercoaster Tycoon vorige week na jaren ook plotseling van zolder…}
– In Merels Instastories komt de titel ‘Over je schuldig voelen wanneer je als freelancer even een momentje voor jezelf pakt en meer van dat soort onzinvoorbij. {Heerlijk, die vrijheid als zelfstandige! Maar je kunt je tijd ook gewoon nuttig besteden Imke, net als al die andere honderdduizenden werkenden op dit moment doen…}

Tijdens het lezen van deze blogs ben ik alles behalve productief. Geen ontwerpen, geen uren kunnen schrijven, geen blije klanten, geen money in m’n zakken. En toch heeft deze improductieve tijd me zoveel opgeleverd. Deze blogs schreeuwen: you’re not alone hun! We hebben allemaal wel eens zo’n dag dat het gewoon even niet wil, al doen we nog zo ons best. Ook ik doe mijn best, mijn allerbeterste best zelfs, maar ik ben ook maar een mens. En dat is goed genoeg. ZZP: OLEE! 

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen

M +316 44 12 11 10

Mailen mag ook!

KVK 62896474
BTW NL002232336B77

algemene voorwaarden

privacyverklaring

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen 

M +316 44 12 11 10
Liever mailen?  

KVK 62896474
BTW NL002232336B77 

algemene voorwaarden 

privacyverklaring