Selecteer een pagina

VERHALEN VERTELLEN

dec 13, 2021

Ik ben gek op verhalen. Vroeger wilde ik zelfs schrijfster worden, maar gaandeweg ontdekte ik dat ik nóg blijer word van vorm, kleur, compositie en beeld. Inmiddels ben ik dagelijks dus op een andere manier bezig met die passie voor verhalen. Ik mag de mooiste verhalen van mensen en bedrijven vertalen naar beeld.
 
Zoals je weet, heb ik zo’n twee jaar geleden mijn liefde voor interieurs als uitgangspunt voor een nieuwe studie genomen: vastgoedstyling- en fotografie. Afgelopen donderdag werd er binnen onze community een webinar georganiseerd, waarin Muk Van Lil  van Studio Muk vertelde over haar liefde voor interieurfotografie en het verschil met vastgoedfotografie. “Bij vastgoedfotografie draait alles om het verhaal van het vastgoed, bij interieurfotografie wordt het een verhaal over sfeer, bewoners en/of ontwerpers.”
 

En ken je dat gevoel, dat er plotseling wat kwartjes vallen en ineens alles samen lijkt te komen? 
• Het webinar had eigenlijk vorige week plaats moeten vinden; helaas had ik die avond wat anders gepland. Muk bleek echter ziek, dus werd het webinar deze week ingehaald. Kon ik er toch mooi bij zijn!
• Vorige week fotografeerde ik weer een nieuwbouwhuis in onze wijk om mijn fotografieskills op peil te houden – foto’s volgen later. Ik ontdekte dat ik stiekem ook wel heel erg kon genieten van het maken van detailshots in dit prachtige huis; deze zijn binnen de vastgoedfotografie eigenlijk van ondergeschikt belang. Ik realiseerde me echter dat ik eigenlijk niet genoeg kennis heb van de technieken die bij dit soort shots komen kijken en liep een beetje vast. 
• Zoals ik al zei, ben ik dus gek op het vertellen van verhalen. Hoewel ik dat binnen de vastgoedfotografie dus ook zeker wel doe met betrekking tot ‘het verhaal van het vastgoed’, ben en blijf ik een enorm mensenmens. Ik vind het heerlijk om te horen hoe ander mensen in het leven staan en wat hun thuis nu echt hun thuis maakt of hoe ontwerpers, aannemers of architecten tot hun ontwerp gekomen zijn. 

Kortom: ik kon dan ook niet anders dan me inschrijven voor de interieurfotografiecursus ‘Capture that interior’ van Muk. Op naar nog meer mooie foto’s! 

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen

M +316 44 12 11 10

Mailen mag ook!

KVK 62896474
BTW NL002232336B77

algemene voorwaarden

privacyverklaring

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen 

M +316 44 12 11 10
Liever mailen?  

KVK 62896474
BTW NL002232336B77 

algemene voorwaarden 

privacyverklaring