Selecteer een pagina

OPDRACHTGEVERS WORDEN AMBASSADEURS

door | jun 17, 2020

Eind vorig jaar kreeg ik van een andere ontwerper een ontwerpvraag toegespeeld van een stel uit Amersfoort. Ik ging bij hen langs (vlak voordat wij naar Nieuw-Zeeland gingen) en gaf al aan dat er wel wat tijd zou verstrijken voordat ik toe zou komen aan het ontwerp voor deze woning. Dat bleek geen probleem.
 
Toen ik zo’n 1,5 maand geleden 2 opties in zwart wit voor hen uit aan het werken was, bleek dat tijd soms ruimte tot nadenken geeft: de bewoners waren aan het overwegen om te gaan verhuizen. Toch besloten ze wel te willen zien wat ik aan het ontwerpen was en mocht ik 1 van beide opties verder uitwerken. Ik ging dus aan de slag met het uitzoeken van meubels, kleuren en materialen. 
 
Terwijl ik in de afrondende fase van dit ontwerp zat, kreeg ik een telefoontje: “Geloof het of niet Imke, maar we zijn nu toch druk bezig met de aankoop van een nieuwe woning!”. Die aankoop slaagde en wederom werd ik gevraagd een ontwerp te maken. Daar mag ik de komende weken mee aan de slag. De oude tekeningen lijken voor nu dus ‘verspilde tijd’, maar zijn wel benoemd als zijnde ‘beschikbaar voor volgende bewoners’ bij de makelaar.. Wie weet komt daar dus ook nog wat uit! 
 

Bovendien trok ik de stoute schoenen aan: wetende dat hun huidige huis verkocht moest gaan worden, vroeg ik hen of ze ervoor open stonden dat ik de fotografie hiervoor zou verzorgen. Ze waren meteen enthousiast. Echter: al meerdere keren ben ik er tegenaan gelopen dat familie, vrienden of kennissen het mij gunnen om de fotografie van hun te verkopen huis te verzorgen, maar de ingeschakelde makelaar hier niet voor open staat. Begrijpelijk wel, want als makelaar wil je ook een bepaalde uitstraling of kwaliteit waarborgen en maak je dus vaak gebruik van dezelfde fotograaf of fotografen. Bovendien bieden makelaars vaak een totaalpakket aan hun klanten aan, waarin de fotografie al opgenomen zit.

Ook hier had ik er dus eigenlijk niet al te veel van verwacht, maar de eigenaresse van het huis vertelde dat ze een ‘dealtje’ met de makelaar had kunnen sluiten: hun vaste fotograaf zou sowieso langskomen – want ja, ook hier zat dat al in het pakket –  maar ik mocht ook een serie foto’s maken en die doorsturen naar deze makelaar. Met eventueel kans op een nieuwe samenwerking als die serie aan zou spreken… Bovendien was een bevriende makelaar van haar ook wel nieuwsgierig en ook die mocht ik de foto’s dus toesturen.

Maandagochtend ging ik dus op pad voor de fotografie, maandagmiddag zou de fotograaf langskomen die door de makelaar zelf was ingeschakeld. ’s Middags ging ik dus als een gek aan de slag met de bewerking van de foto’s: de bewoners hadden aangegeven dat wanneer zij mijn foto’s goed zouden vinden, ze de makelaar wilden vragen een combinatie van foto’s te maken voor op Funda. Zowel de bewoners als de makelaar hadden gistermiddag dus al mijn foto’s in hun inbox. Spannend!

Vanochtend kreeg ik de Fundalink doorgestuurd en jawel hoor, er staan ook een aantal foto’s van mij tussen! Een bericht terug van de makelaar heb ik nog niet gehad, dus het is nog even afwachten wat dit betekent, maar leuk is het zeker om voor het eerst je eigen foto’s op Funda terug te zien.

To be continued…

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen

M +316 44 12 11 10

Mailen mag ook!

KVK 62896474
BTW NL002232336B77

algemene voorwaarden

privacyverklaring

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen 

M +316 44 12 11 10
Liever mailen?  

KVK 62896474
BTW NL002232336B77 

algemene voorwaarden 

privacyverklaring