Selecteer een pagina

IN HET ZONNETJE!

mei 31, 2021

Ja, daar is hij weer: de zon! ☀️ Een dag als deze vraagt erom iemand in het zonnetje te zetten…

In maart bestond Designstudijo al 6 jaar en hoewel reflecteren, analyseren, (financiële) doelen stellen en juridische bedrijfstermen niet mijn grootste hobby zijn, werd het wel hoog tijd om dat weer eens te doen. Tijd om mijn pensioenregeling voor mijn 30e verjaardag (zoals altijd geroepen) in gang te zetten, tijd om mijn uurtarief weer onder de loep te nemen en tijd om die juridische documentatie ook echt eens door een jurist te laten bekijken… Want wellicht herken jij je hierin als (kleine) ondernemer; je had een ongelimiteerd aantal ideeën en wensen vlak voor- of nadat je startte, maar helaas ook een sterk gelimiteerd budget. Ik besloot destijds niet meteen heel veel geld in mijn juridische documenten te steken en tot op de dag van vandaag kan ik gelukkig zeggen dat ik ze ook nog nooit echt nodig heb gehad.

Maar: om nare geschillen in de toekomst ook te kunnen blijven voorkomen, schakelde ik dit jaar de hulp in van Veritas Advies. Eigenaresse Esmeralda staat ook wel bekend als ‘de jurist op sneakers’: heerlijk, dat laagdrempelige! Geen ‘jasjedasje’ uitstraling, niet uit de hoogte: die ga ik eens mailen!

Al vrij snel kon ik een afspraak met haar inplannen voor een telefonisch intakegesprek. Esmeralda vroeg me het hemd van mijn lijf om alles te weten te komen over mijn bedrijf en de manier waarop ik werk. Zelf ben ik natuurlijk helemaal niet thuis in deze materie, dus op mijn beurt had ik ook weer genoeg vragen aan Esmeralda. Ze nam alle tijd voor me en bleef benadrukken dat zij het minstens net zo belangrijk vond dat ik mijn eigen juridische documenten straks zou begrijpen dan dat ik ze überhaupt op liet stellen.

Nadat ik Esmeralda telefonisch gesproken had, besefte ik dat ik vol energie zat – ondanks de hele berg aan informatie en vragen die ik op me afgevuurd had gekregen. Voor mij zette Esmeralda iets ogenschijnlijks saais met haar enthousiasme in een positief daglicht. “Dat ik dit niet eerder gedaan heb!”, is wat ik haar letterlijk mailde na ons gesprek.

Er volgden al snel een aantal conceptdocumenten in mijn mail. Ook hierin kon ik al mijn opmerkingen en vragen weer kwijt. Esmeralda nam de tijd om deze te verwerken of juist om toe te lichten waarom ze deze wijzigingen niet doorvoerde. Bovendien kreeg ik een e-book toegestuurd waarin uitgelegd staat hoe ik alle documenten nu op de juiste wijze verwerk en kan ik mijn documenten het komende jaar gratis laten wijzigen – mits het om kleine wijzigingen gaat en ik niet ineens besluit om bakker te worden. 🙃

Kortom: ik ben nu in het bezit van juiste, juridisch onderlegde documenten als een privacyverklaring, verwerkersovereenkomst, cookiestatement, disclaimer en algemene voorwaarden. Esmeralda: bedankt voor je tijd, begrip, geduld, kennis en kunde!

Kun jij als ondernemer ook nog wel wat hulp gebruiken bij het laten opstellen of aanpassen van je juridische documenten? Esmeralda is your girl!

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen

M +316 44 12 11 10

Mailen mag ook!

KVK 62896474
BTW NL002232336B77

algemene voorwaarden

privacyverklaring

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen 

M +316 44 12 11 10
Liever mailen?  

KVK 62896474
BTW NL002232336B77 

algemene voorwaarden 

privacyverklaring