Selecteer een pagina

30 WEETJES OVER MIJ

mrt 17, 2021

1.      Om maar meteen die scooter op de foto te verklaren: ik had dus nog nooit op een scooter – laat staan een motor – gezeten voordat ik mijn motorrijbewijs wilde gaan halen. Vorig jaar huurden Frank en ik scootertjes op vakantie in Zeeland en geloof me: de volgorde 1 motor, 2 scooter is niet per se aan te raden als je de spanning en sensatie vergelijkt…!

2.     Ik hecht heel veel waarde aan op tijd komen en afspraken nakomen & vind het stiekem lastig als anderen dat niet doen.

3.     Ik ben allesbehalve een ochtendmens. Opstaan stel ik het liefst zo lang mogelijk uit, zelfs wanneer ik ervaar dat ik op een dag dat ik wel vroeg mijn nest uitgeklommen ben veel meer energie heb…

4.     Ik word er heel gelukkig van wanneer het volume van de radio op een even getal staat.

5.     Ik sorteer in mijn kledingkast alles zoveel mogelijk op kleur. Extra opvallend: ongeveer de helft is zwart, de andere helft ‘anders dan zwart’.

6.     Carnaval is mijn allerallerallerleukstelievelingste feest van het jaar!

7.     Ik drink geen koffie, maar vind de geur ervan wel heerlijk.

8.     Over geuren gesproken: mijn ma heeft wel eens verteld dat het haar niet verbaasd had wanneer ik met drugs was gaan experimenteren, want ik snoof als kind met liefde de geur van benzine of lijm op. Nooit gedaan overigens, dat experimenteren met drugs.

9.     Ik kan heel slecht tegen onrecht, ruzie of onenigheid, zowel wanneer ik er zelf onderdeel van ben als wanneer ik het om me heen zie. Als klein guppie kwam ik na het zien van een goededoelenreclame op tv met mijn spaarpot aanlopen, omdat ik ‘die erme kiendjes in Afrika’ wilde helpen.

10.  Ik hou van woordgrapjes of woordspelingen en maak het mezelf daar niet altijd gemakkelijker mee: mijn persoonlijke mailadres met mijn naam achterstevoren (sbocajekmi) wekt vaak de indruk dat ik van Russische afkomst ben en ook Designstudijo met ‘ijo’ achteraan zorgt regelmatig voor verwarring. Ik kreeg laatst een ontvangstbevestiging van DHL doorgestuurd van de persoon achter het mailadres info@designstudio.nl: kan het kloppen dat deze voor jou bedoeld was? En dan te bedenken dat ik het letter voor letter gespeld heb bij het postkantoor…

11.  Inhakend op bovenstaand: mijn eigen bijnamen zijn niet heel spannend (meestal Im), maar door steeds meer vrienden en familie wordt een bezoekje van mijn vriend Frank en mij wel genoteerd in de agenda als ‘Frimke op visite’.

12.  Je mag me wakker maken voor sushi, een versgebakken broodje uit de oven met roerei en spek of een Swirl. Kleine kanttekening: zie punt 3.

13.  Sommige dingen kan ik blijven kopen: ik ben gek op kleren, schoenen, oorbellen, kaarsen en inpakspulletjes.

14.  Tijdens mijn opleiding Interior Design & Styling riep ik tijdens de module Ondernemerschap het hardst van iedereen: “Neeeeeee joh, niets voor mij, ondernemen!” Inmiddels zou ik niets anders meer willen, want alle voordelen van het leven als ZZP’er wegen voor mij zwaarder dan de nadelen.

15.  Wat ik wel heel irritant blijf vinden aan het ondernemerschap? Bij iedere opdracht opnieuw weer over geld moeten praten.

16.  Ik krijg kippenvel van piepschuim. Brrrr…!

17.  Ik heb ooit alle 4 mijn verstandskiezen door de kaakchirurg laten verwijderen en was blij toen ik van al die pijn af was, maar mijn nieuwe tandarts vertelde me vorig jaar doodleuk dat er OPNIEUW 2 verstandskiezen aan het doorkomen waren. Huh?!

18.  Met een klasgenootje heb ik tijdens mijn middelbare schooltijd een aantal jaren stijldansles gevolgd. Oh how I miss those days… Wie weet krijg ik Frank ooit nog zo ver!

19.  Huilende mensen triggeren mijn ‘huilreflex’. Of het nu in een tv-programma of bij een begrafenis is, als ik mensen zie huilen, vinden mijn tranen hun weg naar buiten ook.

20.  Mijn linkervoet is groter dan mijn rechtervoet. Ik wacht nog steeds op de dag dat je schoenen niet meer in paren hoeft te kopen!

21.  Als je bedenkt dat ik mezelf jarenlang niet als ‘het sportieve type’ heb gezien, is het wel ironisch dat ik nu gek ben op sporten! Volleyballen, Zumba, skaten… Daarnaast hou ik me in mijn vrije tijd ook nog eens bezig met vrijwilligerswerk voor de volleybalvereniging & ben ik lid van het kernteam Sport in Woudenberg.

22.  Mijn digitale, grafische skills hebben zich in de lopen van de jaren flink ontwikkeld, maar als je mij pen en papier geeft om een tekening te maken, hoef je geen wonderen te verwachten…

23.  De afgelopen 30 jaar heb ik flink wat verschillende talen bestudeerd: naast het ‘Baarlose dialect’ en het Nederlands wat ik bijna dagelijks gebruik, maakte ik op de middelbare school kennis met Duits, Engels, Frans, Spaans, Grieks en Latijn. Of ik ze allemaal nog beheers…? 😉

24.  Ik ben een absolute ramp met cijfertjes, maar heb ooit wel een 10 (!) gehaald voor een wiskundeproefwerk. Trots dat ik was!

25.  Een idool heb ik niet echt, maar een groot voorbeeld heb ik wel: oma! Ik hoop net als zij gelukkig oud te worden, altijd positief in het leven te blijven staan en overal het beste van te kunnen maken.

26.  Ik ben bang voor diepe wateren, slangen, groot ongedierte en het verliezen van geliefden.

27.  Ik ben ooit op tv te zien en op radio te horen geweest, haha! Met het muziekgezelschap waar mijn vader lid van is, figureerden we jaaaaaren geleden in een reclamespotje op een Limburgse televisiezender. Voor Sport in Woudenberg werd ik begin februari nog geïnterviewd voor Midland FM, een lokale radio-omroep in het midden des lands. Wie het kleine niet eert…

28.  Mijn handtas is een verzamelplek voor ‘just-in-case-spulletjes’. Zakdoekjes, opvouwbare tasjes, cadeaubonnen en kortingskaarten, crackertjes, labello, een vijltje, pleisters, paracetamol… Iemand een snotneus? Gewond? Honger? Vraag Imke!

29.  Ik ben gek op reizen, maar heb een bloedhekel aan al het werk wat er van te voren bij komt kijken. Zo. veel. keuze!

30.  Stiekem droom ik al jaren van een eigen ontwerplabel en bijbehorende webshop, maar tot op heden leek die stap altijd nog te groot. Misschien een mooi doel voor mijn jaren als dertiger? 😉

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen

M +316 44 12 11 10

Mailen mag ook!

KVK 62896474
BTW NL002232336B77

algemene voorwaarden

privacyverklaring

Designstudijo
Imke Jacobs Ontwerp
Samuel de Marezhof 33
3953 CH Maarsbergen 

M +316 44 12 11 10
Liever mailen?  

KVK 62896474
BTW NL002232336B77 

algemene voorwaarden 

privacyverklaring